Служители на общински предприятия, които живеят извън Пловдив са били подтиквани да се регистрират в града, за да могат да гласуват за Иван Тотев и ГЕРБ, съобщи на пресконференция днес председателят на предизборния щаб на „Коалиция за Славчо Атанасов: Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“ – Илко Илиев.

Това е станало малко преди месец април, преди крайния срок за смяна на адресна регистрация при заявяване за гласуване другаде. Сигналът на патриотите е подаден в прокуратурата в Пловдив преди седмица. Освен него, има още един сигнал, внесен по случая.

Служителите на общината, които са били подтикнати да сменят регистрацията си от съседните населени места - в Пловдив, са били разпитани в Икономическа полиция. Някои от тях са дали показания какво точно и как се е случило. Има заведена преписка.

„Това е тежко нарушение – хората да бъдат принуждавани, затова, че работят в Община Пловдив, под натиск да не загубят работата си – да гласуват по определен начин“, заяви Илко Илиев. Той бе категоричен, че ще настояват Прокуратурата да изнесе информация по случая и то преди деня на балотажа. 

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg