КТБ е създадена за компании със специално предназначение, с които да се купуват някакви бизнеси, коментира Радан Кънев в сутрешния блок на НОВА ТВ.

Взимат се милиарди от хората, дават се назаем на една куха фирма и с този заем тази фирма придобива политически актив. Банката кредитира не кредити на бизнеса, а компании на офшор. Тук има нещо по-дълбоко. В цялата тази ситуация с тези специални офшори, тук седи отговорът защо България не се възлозва от евтивния кредит за малките бизнеси.

Тази система, този политически валяк върху банковата система, този измамен модел е насочил фондовете не към малкия бизнес, не той да се развива, а това политици да си купуват компании. Надявам се, че всички от изпълнителната власт следят точно тази банка, която има за цел да финансира малкия бизнес. 

Ние правим поредица от законодателни фодове, закъснели, но верни. Не разбирам при положение, че има данни за престъпление от страна на двама души - Пеевски и Василев, по отношение на Пеевски има отворени данни, които са много по-сериозни. Но главният прокурор се дърпа на страна и казва мен това не ме интересува. Всяко решение си има политическо обяснение. Аз смятам, че по закон трябва да се разследва дали притежава всички фирми, дали е стоял зад хиляда офшорни компании, при положение, че почти няма такива декларации. 

Реформаторският блок подава и газта на колата. Без нас това движение бавно и несигурно като скорост е достатъчно за нашите симпатизанти, но това е 9-10 процента от бъларите. Не ме е  страх дали  от медиите ще кажат нещо срещу мен, но цялата тази помия не ме притеснява. Няма изобщо какво да кажат за мен. Най-страшното, което могат да извадят е снимка преди 20 години с шарена шапка, с цигара. Това изобщо не ме притеснява.

ОЩЕ НОВИНИ ВИЖТЕ ТУК!

TrafficNews.bg