Къде сме били като държава през цялото това време, Иганово е проблем на институциите каза Румен Петков от АБВ в ефира на БНТ. Държавата няма адекватен подход към този проблем. Няма защо да се правим на много учудени при подобни инциденти. Вярвам, че професионалното ръководство на МВР ще си свърши работата, допълни Петков.

Изчезването на съдия Ченалова е прецедент и абсурд. Магистрат да се крие от правораздаване. Това надхвърля всички представи за възможното, не коментирам нормалното. Тя трябва да бъде открита много бързо, категоричен е Румен Петков. Необходима е радикална промяна в съдебната система.

Имаме три номинации за председател на партията. Георги Първанов, Стилян Стефанов от Русе и Трендафил Величков от Пазарджик. Двама от тримата кандидати са хора на под 40 години. Това е знак за бъдеще на партия АБВ, каза Петков. Аз се отказах от надпреварата, не съм променил принципите си от времето, в което бях номиниран за председател на БСП.

Позицията, която АБВ взе по повод санкциите срещу Русия, се чува в много държави в ЕС. И ние и те страдат, бюджета също страда, категоричен е Румен Петков. На фона на нашата история е несериозно Гърция да бъде моста между Русия и Европа, допълни социалистът.

Имахме работна среща с ръководството на ГЕРБ и аз съм удовлетворен от нея. Самият факт, че г-н Калфин е почти готов за решения в социалната сфера, показва, че имаме обща политическа воля, която да доведе до решения на проблемите в България.

Нека не забравяме, че бившият френски държавен глава Никола Саркози заяви, че Крим избра Русия и се обяви против двойните стандарти, защо той може да изказва такова мнение, а нашият бивш държавен глава да не може, запита се Румен Петков. Има хора, които имат нужда да мразят Русия и така пречат на България, завърши Петков.

TrafficNews.bg