Пълна промяна на Столипиново, инвестиции в Изгрев и изграждане на нов център на Пловдив  - това са приоритетите на кандидата за кмет на район „Източен” Илия Матаков.  Кандидатурата му е подкрепена от Земеделски съюз „Александър Стамболийски“, а самият той влиза в битката за района от гражданска квота.

Предприемачът живее и инвестира в район "Източен", както и в Столипиново, който се асоциира като средище на етническото малцинство в града. В него обаче живеят много българи и не следва управляващите да неглижират проблемите в квартала и да вдигат ръце от мисията да се върви към неговото социализиране и интегриране, счита Матаков.

Той определя Столипиново като язвата на Пловдив, която обаче може да бъде излекувана.

„Нова канализация, осветление, зелени площи и справяне с мръсотията. Това са приоритетните неща, които трябва да се случат в квартала. Видеонаблюдение и повишаване на мерките за сигурност. Аз познавам като дланта си района, разпознаваем съм сред хората и познавам добре всички проблеми. Нужна е силна ръка, за да се възобнови квартала”, заяви Матаков, който добави , че малцинственият квартал не е лицето на „Източен“, с което трябва да се етикетира целия район. 

Един от основните приоритети на кандидата, подкрепен от ЗС „Александър Стамболийски“, е реализирането на проекта за втори градски център "Гладно поле".

„Тези терени са с огромен инвеститорски интерес. Там се подготвя и се оформя новият център на Пловдив“, разказа кандидатът за кмет на район „Източен”.

„Липса на паркоместа, зелени площи и място за почивка – това са само част от проблемите в квартал „Каменица”, които ще са приоритетни в нашата програма. От години хората имат проблем и с подземната инфраструктура”, допълва Илия Матаков.

Какво са основните му приоритети и планове за развитие на район „Източен” може да видите във ВИДЕОТО:

Подкрепете кандидата за кмет на "Източен" Илия Матаков с номер 49 в интегралната бюлетина. Сега е времето!

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!