„Искам да успокоя г-н Радан Кънев, че нямам компромати за него, защото смятам, че той сам по себе си е самодостатъчен компромат. Дори му дължа една благодарност, нека да говори повече. Колкото повече говори Радан Кънев, толкова по-малко на Местан няма да му се налага да прави сериозна кампания”. 

Това заяви лидерът на ДПС Лютви Местан в четвъртък, след като вчера съпредседателят на Реформаторски блок обяви, че заплашват да го залеят с компромати и покани Местан на дебат „пред хората”.

„С поканата за дебати, смея да помисля, че бавно и мъчително узря за необходимостта за диалог с ДПС, но струва ми се, че би трябвало да си даде сметка, че заклинанието, особено монологичното заклинание, не е езика на диалога. Малко ми е скучен г-н Кънев”, коментира Местан.

Той още веднъж успокои Кънев като заяви, че нямат компромати, „но ще коментираме истините за менторите му, но за разлика от него ще се позоват на факти”.

Той припомни и събитията около формирането на мнозинството, предаде бтв. По думите му Борисов е бил готов да състави правителство без Патриотичния фронт, особено след визитата на Жозеф Дол. „На следващия ден обаче точно реформаторите го изрекетираха да приеме в коалицията и ПФ”, уточни Местан.

Според него патриотите отдавна са погълнали реформаторите и националпопулисткото направление в българската политика има две лица – ПФ и РБ. „Това е много опасна тенденция и никакви емоционални изстъпления, на каквито станахме свидетели вчера, няма да променят тази оценка на ДПС”, добави той.

След това изказване на Местан, Кънев реагира: „Опитвам се да не участвам в такива безсмислени дебати, но той (Местан – бел. ред.) явно е упорит и не се отказва. Ако има нещо много лично да казва към нас, нека го каже. Ако няма друга дъвка в момента освен Реформаторският блок, ДПС няма друга политическа позиция, освен да се заяжда с РБ”. 

„Реформаторският блок от момента, в който е създаден и е в преговори за правителство, има позиция, че не сме във властта, защото ни е сладка, а защото тя може да донесе промени на обикновения български гражданин. Бях много добре разбран от премиера Борисов, получих своя отговор от МС”, каза още Кънев.

Oще новини ТУК

TrafficNews.bg