БСП скъсва с неолибералния модел и започва водене на политика, която искат хората. Започваме радикализация, но всичко трябва да бъде честно, умерено и последователно, за да бъдем разпознати от хората с ляво мислене, каза Атанас Мерджанов от БСП в ефира на БНТ. По въпросът за доживотните депутати, Мерджанов коментира, че в миналото Народно събрание БСП е била с 60% обновена депутатска маса.

"Ние си даваме сметка, че трябва да имаме елементи на приемственост и подготвеност, за да се води сериозна политика", допълни Мержданов. Новите лица и новите лидери не означават нова политика. За нас политиката е основното и водещото, целите на конгреса бяха изпълнени, каза социалистът. Провокация беше плакатът, който издигнаха на конгреса на БСП, това не са съществени моменти. БСП се е устремила към искрен ход към своите избиратели. "Партията има нужда от всички свои кадри, които не са я напуснали. БСП ще си взаимодейства с всички леви организации", обобщи Атанас Мерджанов.

"БСП е в коалиция с 13 леви партии. Трябва да бъде уплътнена, за да работи по-добре. Не бива да изглеждат безпринципни съюзите ни в бъдеще. Ние стигнахме едва ли не до дъното, смятате ли, че ръководството не си дава сметка за огромната опасност пред нас. Разбира се, че ни е страх и се притесняваме. БСП няма да се разцепи, трудно поема завои в политиката, но сега е нужна лява алтернатива на сега действащото правителство", каза Мерджанов.

"Трябва да се стремим на всяко едно равнище да има справедливост, всеки един глас е нужен на левицата. Искаме честно и открито да бъдем припознати от хората. Нашето сериозно разграничение ще бъде споделянето на леви принципи и политики", допълни червеният депутат.

ОЩЕ НОВИНИ ЧЕТЕТЕ ТУК!

TrafficNews.bg