Кирил Петков се срещна с представители на „Възраждане”. При премиера бяха зам.-председателят на партията Цончо Ганев, Петър Петров и доц. Атанас Мангъров в качеството му на здравен експерт на формацията.

„Това, което се случи, е плод на общите усилия на всички хора, които бяха пред парламента онзи ден. Лошо е, че не се чува гласът на хората и трябва да се стига до протести, за да може ръководството на държавата да ги чуе, да имаме една конструктивна среща, която трябваше да се проведе още преди повече от един месец”, заяви Ганев след разговора с Петков, предаде Нова тв.

По думите на зам.-председателя на партията властта е стигнала до извода, че трябва да започне да води диалог с хората след протеста. „Срещата премина в конструктивен вид. Ние поискахме моментално отпадане на зелените сертификати. Това на този етап беше отказано”, уточни Ганев.

Срещата е станала възможна след отрицателен PCR тест на Петков. До днес той беше в изолация заради положително изследване за коронавирус на председателя на Народното събрание Никола Минчев, даден след провелия се в понеделник Консултативен съвет за национална сигурност при президента.