"Най-тежките думи към мен са били от Румен Овчаров, Румен Петков, Георги Първанов. Става дума за партийни интриги". Това заяви бившият министър на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев, който бе обвинен от съпартийци, че не е бил назначение на БСП в кабинета "Орешарски". Преди дни Румен Овчаров заяви в ефир, че Стойнев, по време на министерстването си, е правил каквото си иска и не е изпълнявал нищо на БСП в правителството, нито пък е бил представител на БСП. По думите на Овчаров той е бил назначение на Цветан Василев.

"Да, но по време на моето управление няма нито един корупционен скандал и интереси. По време на моето управление нямаше скандали, като по времето на Румен Овчаров. Аз се ръководех от програмата държавата да се върне в икономиката. Аз не можех да допусна гражданите да плащат три пъти по-скъпо отколкото бизнеса за ток", защити се Стойнев. 

Не бих казал, че има война на млади и стари в БСП, а атаките идват отлявото и отвътре. Основната цел е да се отслаби БСП преди изборите. Над 100 обаждания имах от структурите. Ние трябва да излъчваме сила. А вътре сами се самоизяждаме, отсече още бившият министър, който е и зам.-председател на БСП.

Стойнев посочи, че оставката му, която се коментира в последно време, не му е проблем. Всичко това прилича на един сценарий вътре да се изпокараме в БСП, посочи той и намекна, че някои работят за чужди партии. 

Както БЛИЦ съобщи, мощен скандал се е разразил по време на пленума на БСП, инспириран от енерийното лоби в лицето на Явор Куюмджиев и Румен Овчаров. Без никакъв привиден повод Куюмджиев е скочил на зам.-председателя на партията Драгомир Стойнев заради „Южен поток”. Въпреки че Стойнев не присъствал на пленума, атаката срещу него е продължила и Явор Куюмджиев е поискал оставката му като зам.-председател на партията. Те предполагат, че това е част от чистката на хората на Сергей Станишев от БСП и припомнят, че Драгомир Стойнев бе избран за зам.-председател на партията 1 месец преди Станишев да подаде оставка.

ОЩЕ НОВИНИ - ТУК

TrafficNews.bg