Премиерът Бойко Борисов заяви, че България е сред първите 10 страни в Европейския съюз, които са най-добри по отношение на усвояването на средствата от еврофондовете.

„България има средно 1,5% при допустими 2 на сто грешки при изготвянето на европейски проекти“, каза Борисов по време на политически университет във Варна, организиран от младежкото ГЕРБ.

Той посочи, че зад нас има държави с по 15, 30, 40% грешки при изготвянето на проекти. Според Борисов това показва, че България има много добър административен капацитет на екипите на министерствата и кметовете.

Премиерът каза още, че през тази година по европейски проекти ще бъдат разплатени 6 млрд. лева за инфраструктура, конкурентноспособност и др. Пред младежите от партията Борисов разказа за проектите, които са реализирани и се реализират при неговото управление.

Той посочи, че при управлението на ГЕРБ средно на година се строят 65 км магистрални пътища. Министър-председателят припомни, че през тази година предстоят строителство на лотове от магистрала „Хемус“, завършване на спортните зали в Русе и Пловдив и др.

Борисов каза още, че се полагат огромни усилия за борбата с контрабандата, като по думите му за три месеца има над 1 млрд. лева повече приходи. „Тези пари са щели да отидат на друго място. А ние, в тази криза и бюджетен дефицит, даваме допълнително средства за добавки към пенсиите за Коледа и Великден“, коментира Борисов.

Премиерът обясни, че се търси решение и за проблемите на родителите с деца с увреждания. Той гарантира, че за две години рязко ще се усети разликата във Варна.

„Практиката показва, че през втория си мандат кметовете работят по-силно, там, където ГЕРБ има кметове два мандата, са най-добрите градове за живеене“, допълни той.  

ОЩЕ НОВИНИ ЧЕТЕТЕ ТУК!

TrafficNews.bg