Коледни базари в центъра на Пловдив тази година няма да има. Това категорично заяви кметът на Пловдив Здравко Димитров, който се е срещнал с търговците. Той им е предложил друг вариант – базарите да бъдат изнесени на общинските пазари, където има повече място и няма да има струпване на хора. Търговците, обаче не са останали доволни от неговото предложение.  Все още не е ясно какво ще бъде тяхното окончателно решение.

„Не мога да възприема тези хора, които се сърдят на мерките. Гледат да си продадат стоката за 100-200 лева, но не мислят, че като минат оттам много хора ще се заразяват. Това натоварва и медицинската система и икономиката. Няма как да разреша коледни базари в центъра, когато в цялата страна и в Европа има рестрикции“, обясни Здравко Димитров.

Градоначалникът призова всички пловдивчани и търговци да бъдат отговорни и да не нарушат противоепидемичните  мерки по време на предстоящите празници.

Припомняме, че преди дни кметът заяви, че в случай че ситуацията се подобри е възможно да се обмисли провеждането на базара, но на площад "Централен", а не в Капана.

Ако обстановката се подобри: Базар в Капана ще има!Възможно е той да бъде разположен на площад "Централен"