Журналистката Теодора Станкова гостува днес в Пловдив с книгата си „Във и след времето” – 52 интервюта с известни личности, публикувани през последните 10 години. Разговорите са с някои от най-талантливите, изявени и обичани творци на нашето време и знакови лица. 

Сред интервюираните са любими съвременни писатели като Георги Господинов, Деан Енев, Владимир Зарев, Мирела Иванова, Здравка Евтимова, Аксиния Михайлова, Георги Константинов, Александър Секулов, Емил Андреев и др. Както утвърдени творци от различни сфери на изкуствата като Павел Койчев, Кирил Маричков, Людмил Ангелов, Джоко Росич, Ириней Константинов, Теди Москов, Камелия Тодорова, Теодор Ушев, Христо Мутафчиев, Михаил Йосифов и т.н. Мъдри изповеди, които в своето многообразие рисуват многоцветната картина на съвременната ни духовна култура. Разбира се, за да се получи този ефект, най-важен е както изборът на събеседниците, така и сериозната предварителна подготовка на Станкова за всяко от интервютата.

За книгата писателят и драматург Александър Секулов казва: „Доброто интервю е длето в ръцете на майстор: премахва излишното, показва силата и хармонията, скрити в камъка.

В доброто интервю въпросите помагат на твореца да осмисли как другите виждат самия него и творбите му. Нерядко доброто интервю лекува, прави спасителен мост над разбушувалото се его, над прекомерната самооценка, обуздава временните страсти по мимолетното.
Доброто интервю е творчество, лишено от суета. Смисъл, пренесен без показност. Съхранена любов, с разбиране към слабостта на човека.
Между кориците на тази книга има само добри интервюта. Волно мога да я сравня с монументалното мраморно произведение, в което троянския жрец Лаокоон и неговите синове се борят с чудовища от дълбините..
Книгата на Теодора Станкова е документ за търсещия, намиращ, страдащ, красив съвременен творчески дух.“

Срещата с Теодора Станкова е тази вечер в Литературен салон "Spirt&Spirit" в "Петното на Роршах" от 19 часа. Модератор е Александър Секулов.