„Категорично отричаме твърденията, че сме увреждали чуждо имущество заради паркоместа”. Това заявиха жителите на ул. „Маяковски” в квартал „Каменица”, които бяха обвинени, че чупят чистачки и пукат гуми на хората, които паркират пред гаражите им. Те заявяват, че това е провокация, която няма нищо общо с реалността.

Припомняме, че жители на улицата сигнализираха до медията ни, че са намирали автомобилите си с повреди, защото паркират пред въпросните гаражи.

Собствениците на гаражите обаче заявяват, че твърденията им са в разрез с истината, като заявиха, че действително паркираните автомобили пречат изключително много на нормалното влизане в гаражите.

„Ние не можем спокойно да си влезем в собствеността, защото постоянно има паркирали коли, които пречат. Колата ми е дълга 5 метра, а имам на разположение само 4, в които мога да маневрирам. Как по-точно да си прибера колата в гаража, когато има паркирала кола пред него? Как и да изляза, когато ми се налага и защо всеки път трябва да се съобразявам с някой кога мога и не мога да вляза и изляза от собствения си гараж”, заяви един от собствениците на гаража.

Както медията ни писа, твърденията на хората, живущи отсреща, че гаражите са незаконни не отговаря на истината. Репортерска проверка установи, че въпросните гаражи са законни.

Поредната съседска драма в Пловдив! Хора намират колите си потрошени и със спукани гумиКонфликти заради паркоместа

Друго твърдение на собствениците на гаражите е, че постоянно знакът за забранено паркиране, който е поставен на улицата, за да не паркират автомобилите отсреща, системно бива премахнат.

„Не ние сме в грешка, а те, тъй като ние си паркираме автомобилите в наша законна собственост, а те паркират на улицата, където изрично има знак, който забранява това. Това обаче няма как да се забележи, тъй като знакът бива премахван системно. Многократно сме сигнализирали до полицията и до ОП „ОКТ” откъдето идват, правят проверки и поставят нови знаци, но не след дълго знакът бива изкъртен или счупен и анархията продължава”, споделят хората.

Според тях знакът умишлено бива премахван, за да могат хората в квартала да си паркират колите без да бъдат глобявани.

Медията ни потърси позицията на директора на общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта” Георги Стоилов, който заяви, че действително този знак системно бива премахван, но до този момент не е установено лицето, което извършва това нарушение. Само за една година знакът бива подменян три пъти. Той увери, че в максимално кратък срок ще назначи проверка и поставянето на нов знак, който да забранява паркирането.

Според жителите в квартала проблемът с паркирането в района е голям, но да се чупят знаци, за да се осигуряват места за паркиране- не е решение.

„Ние живеем на тази улица от много години. Кварталът обаче се напълни с хора от малките населени места, които са или под наем, или си купуват жилище, но не и гараж и после се чудят къде да паркират. Каква вина имам аз и защо аз трябва да бъда ощетяван да си използвам спокойно гаража, за да имат те къде да паркират автомобилите си. Аз никога не съм си позволявал да паркирам пред гаража си така, както те си позволяват именно защото знам, че е забранено”, споделят още жители на улицата.