Четири екипа огнеборци са потушавали големия пожар в депото на ОП “Чистота”.

“Няма пострадали, пожарът е потушен бързо. Горели са дървени и едрогабаритни отпадъци, които са от домакинствата на град Пловдив. Те се разтоварват от граждани на площадката на „Чистота”. 4 пожарни автомобила са се включили в гасенето, като един остава да дежури през целия ден. Сигналът за огъня е подаден от портиера на място около 5.30 сутринта. Издали сме превантивни предупреждения към гражданите и към учебните заведения и ясли по възможност да не извеждат децата навън и да затварят прозорците.”, каза за TrafficNews зам.-кметът по екология Иван Стоянов.

Той допълни, че има 24-часово видеонаблюдение от камери и записите им в момента се свалят от полицията. Ще се извърши разследване, за да стане ясно дали пожарът е умишлен.

Оказа се, че до депото хората имат достъп по всяка време и всеки може да влезе свободно.

“Имат достъп. Ние имаме площадка за безвъзмездно предаване на отпадъци от домакинства, която е с работно време, но тук нямаме бариера.”, каза още той.

На място пристигнаха още кметът на Пловдив, Костадин Димитров, и кметът на район “Южен” Атанас Кунчев.

По непотвърдена информация огънят е умишлено запален. Дали ще бъдат взети мерки депото да бъде с ограничен достъп, предстои да стане ясно.

Голям пожар избухна в Кючука! Гори базата на ОП „Чистота”Районът е изключително задимен

Силно задимяване в Кючука заради пожара! Шест пожарни са гасили пламъцитеОгънят е тръгнал от контейнер с текстилни и дървени отпадъци

РЗИ след пожара в "Южен": Затваряйте прозорците! Децата да излизат само при небходимостНапълно потушен е огънят