Как двама, които вървят по един и същи път, могат да се озоват на диаметрално различни места? Това не е въпрос, поставен от квантовата физика, а нагледен пример от чудатостите, които си прави съдбата.

Само в рамките на два дни идеолозите на нереализирания „Батальон 12” сред феновете на Ботев Пловдив, изживяха коренно различни усещания.  Единият от тях се закле като народен представител в  парламента, а други двама чуха от Военния съд, че ще продължат да бъдат в ареста.

На 19 юни Дарин Георгиев – бивш наемен войник, близък до собствениците на Ботев Пловдив и президента на клуба Антон Зингаревич, стана част от 50-ото Народно събрание от парламентарната група на проруската партия „Величие”. Два дни по-късно Въльо Петров и Милен Стоянов от въоръженото ОПГ бяха оставени в ареста от Военен съд – Пловдив.

Публична тайна е, че именно бившият контрактор Дарин Георгиев бе един от създателите на силоваците начело с Въльо Петров в клуба, управляван от руснаци. След скандала около пребитите и принуждавани фенове и започналото разследване на властите обаче, Дариос – както се нарича той, реши да се оттегли в „Исторически парк”, а няколко месеца по-късно стана депутат.

В публичните си изяви Дарин Георгиев потвърди, че е работил в Ботев Пловдив и е помагал на собствениците, но се разграничи от Въльо Петров, Милен Стоянов и другите участници в ОПГ-то. По думите му той се е оттеглил: „защото ръководството на Ботев се е забъркало с лица от „криминалните среди”.  Въпреки това новоизбраният депутат е един от свидетелите по делото срещу сочения за лидер на въоръженото ОПГ.

Докато Дарин Георгиев се къпе в слава и чете морал при Киро Брейка, Въльо Петров и Милен Стоянов за пореден път обжалваха мярката си „задържане под стража”. Двамата искаха да бъдат пуснати под „домашен арест”, като изтъкват, че са от дълго време в ареста и се нарушават човешките им права.

Самият Въльо Петров е представил като мотив и влошеното си здравословно състояние, както и че имал нужда от неврохирургическа интервенция. От съдебната експертиза е станало ясно, че той няколко пъти е бил преглеждан от лекар заради хроничните му проблеми.  Едно от посещенията в лазарета  на 10 май е било заради възникнал битов инцидент – побой в ареста. Той обаче не се нуждаел от терапия. От експертизата става ясно, че ако  Въльо Петров спазва лекарските предписания и режими, престоя в ареста не представлява риск за здравето му.  

Милен Стоянов пък е изтъкнал, че трябва да се грижи за семейството си, което било във влошено финансово състояние, както и че майка му е болна.

Военният съд обаче не приел доводите на защитниците на двамата обвинени. В мотивите на магистратите е записано, че двамата имат реален шанс да извършат ново престъпление, както и да окажат натиск върху свидетелите. До този момент пък доказателствата по делото показват, че обосновано може да се счита, че те са извършители на престъпленията, за които са обвинени, и поради това ги оставя в ареста. Обжалването на мерките им ще бъде на 1 юли във Военно-апелативния съд в София.

Пловдивското лице на „Величие" – наемникът Дарин Георгиев, опитал да създаде „Батальон 12" на ЗингаревичКонтракторът говори за „нова армия", опита се да саботира 49-ото Народно събрание заради Радев

Батальон 12, финансиран с руски капитали, опитва да овладее агитките на "Ботев"Под предлог, че се инвестира в спорта, около отбора се гради структура с дейност, която може да се окаже проблем за националната ни сигурност

Шефът на въоръженото ОПГ Въльо се оказа зам.-търговски директор на "Ботев"Полицаят Гален Колев бил в отпуск по болест, колегата му Мартин Ламбрев имал награди

Ще минат ли между капките сочените за сиви кардинали на ОПГ-то на Въльо?Въпреки че феновете посочиха кои стои зад атаките срещу тях, все още никой не е обърнал внимание на това

Въльо остава в ареста, но съдът се смили над полицаите заради лошо здраве и семейни проблемиВоенният апелативен съд пусна под домашен арест Галин Колев и Мартин Ламбрев