Кал и пясък потекоха от чешмите на пловдивчани в центъра на Пловдив. Това сигнализираха читатели на TrafficNews.bg

Една от потърпевшите живее на улица „Стойчо Мошанов”. По думите й този проблем е от дълго време. Хората са принудени да използват и помпи, защото понякога налягането е слабо.

„Живея на осмия етаж. Налага се да филтрираме водата допълнително заради твърди частици, за да могат да функционират електроуреди - пералня, съдомиялна и т.н. Ето какво е качеството на водата, която пием във втория по големина град в България!”, пише пловдивчанката.

За подобен проблем сигнализираха и жители на улица „Чорлу”. Няколко дни подред от чешмите им е течала кал. По думите им проблемът идва от новите кооперации, които никнат като гъби в квартала.

„Винаги, когато се включи нова сграда към ВиК системата и водата се пълни с пясък”, коментира пловдивчанин.

Наш репортер се свърза с водното дружество. От там заявиха, че до момента сигнал от улица  „Стойчо Мошанов” не са получавали. По думите на главния инженер Антонии Гълъбов, преди седмица е имало авария на улица, съседна на въпросната.

„Много често проблемите със замърсяването на водата идват от аварии по вътрешно преносната мрежа. Такъв бе проблемът и на съседната на „Стойчо Мошанов” улица. Много хора обаче не подават сигнали и ние няма как да знаем къде има проблем”, заяви Гълъбов.

Той добави още, че на улица „Чорлу”, проблемът е отстранен след промивка на тръбите. Такава ще бъде направена и на улица „Стойчо Мошанов” след подадения от нас сигнал.