Пловдивчани скочиха срещу решението за премахването на пешеходна пътека, събират подписка

Предстои да бъде заличена и още една - на бул. "Шести септември"

15.08.2024 10:00 26405 0
Пловдивчани скочиха срещу решението за премахването на пешеходна пътека, събират подписка

Пловдивчани скочиха срещу новото решение за премахване на пешеходната пътека на бул. „Христо Ботев“ между Централна гара и Факулетата по Дентална медицина към МУ-Пловдив. Това се случва броени дни, след като мястото вече е заградено с ограничителни табели, а хората се чудят как да преминат.

Живеещите в района вече са подали жалби към ОКТ и район „Централен“, започват да събират и подписка. Исканията им са там да бъде сложен пешеходен светофар или вдигната пешеходна пътека с ясни светещи знаци.

Особено за хората от южната част на булеварда преминаването от другата страна е сериозен проблем. Когато ходят до магазини, трябва да заобикалят през гарата или кръстовището на факултета, което в жегите е почти немислимо.

Майка разказа за TrafficNews, че когато излиза с бебето си, за да стигне до детска площадка, през пешеходната пътека й е отнемало около 10 минути, а сега със загражденията стига за повече от 20 минути.

Тя допълни, че в района има и доста възрастни хора, на които им е трудно да вървят толкова дълго. Също така се поставя на въпрос, че при липсата на пешеходна пътека много хора ще пресичат нерегламентирано. Това пък то своя страна ще създаде още по-голяма опасност от инциденти. 

Хората настояват да се изгради повдигната пешеходна пътека, когато се приеме новата наредба за тях, както и пешеходен светофар.  

Наш репортер се свръза с директора на ОКТ Георги Стоилов. Той заяви, че причината за взетото решение са зачестилите инциденти и от ОКТ са на мнение, че хората ще вървят повече, но ще се спасяват човеши животи по този начин.

Освен пешеходната пътека на бул. „Христо Ботев“ заличена скоро ще бъде и пешеходната пътека на бул. „Шести септември“ до площад „Шахбазян“ по същата причина.

Заличават две пешеходни пътеки в Пловдив, водят се „потенциално опасни

 

Изпрати новина