Сградата, паметник на културата, в която се помещава част от администрацията на община Пловдив на площад „Стефан Стамболов“, бе одобрена за ремонт по проект „Красива България“. Кандидатстването бе по предложение на кмета Здравко Димитров, която заяви по-рано, че сградата е една от знаковите в града и притегателно място за гостите и гражданите на Пловдив.

Строителните дейности ще включват ремонт на покрива на сградата и фасадата, подмяна на електроинсталациите, както и смяна на част от дограмата. Новата дограма отново ще бъде дървена, за да не бъде променен изгледът на културния паметник. Дейностите са съгласувани с Националния институт за недвижимо културно наследство (НИНКН), а общата стойност на проекта е 450 хиляди лева. От тях 324 хил. лв. са от местния бюджет, а 126 хил. лв. за сметка на съфинансиращото Министерство на труда и социалната политика.

Сградата на пл. „Стефан Стамболов“ е проектирана от арх. Никола Нешев и построена в началото на 20 век за седалище на тогавашната Окръжна администрация. Следващите десетилетия е предоставена за ползване от областното полицейско управление. От средата на миналия век в нея започват работа администрацията на община Пловдив.