„Ако Илиян не е убиецът, къде е дъщеря ми. Той е виновникът и трябва да си понесе наказанието - доживотен затвор”. Това заяви майката на убитата Милена, след поредното дело срещу Илиян Рангелов в Пловдив. Думите й бяха провокирани от твърдението на роднините на Илиян, че е невинен и няма вина за смъртта на момичето.

Заседанието отново бе отложено заради искания за повторна допълнителна експертиза от страна на защитата на младия мъж. Адвокатът му поиска да се направи отново биологичен анализ на едно от иззетите веществени доказателства - черни кожени ботуши. ДНК анализ също бе поискан за ножа, с който е прободено смъртоносно момичето.

Според експертите в съдебна зала оръжието на убийството съответства напълно с представения в залата нож от къщата на Илиян.

„Дължината и широчината пасват с разреза. Острието е влязло изцяло в тялото. Силата на пробождане е била изключително голяма. Въпреки че е бил остър, дрехите, тъкани и ребрата могат да попречат пълното навлизане на оръжието. Ножът обаче е навлязъл изцяло, за което може да се каже, че е забит с изключителна сила”, коментира експерт Спасов.

Адвокатът намери несъответствие между широчината на ножа и раната. Експертите обясниха, че при всичките случаи това е така, защото при намушкване тъканите се разширяват, а при вадене на острието отново се свиват.  В практиката е доказано, че разликата може да е между 10 и 15% повече или по-малко от широчината на оръжието.

Третото искане на защитата бе да бъде призована бабата на Рангелов - Иванка Пейчинова. Възрастната жена живее в същата къща, където са живеели Милена и Илиян и до която е станало убийството.

Близките на жертвата обаче се усъмниха, че именно бабата на Илиян може да обърне хода на процеса. Те се притесняват, че с цел да защити внука си може да даде лъжливи показания.

Семейството на Милена са категорични, че баба Иванка е станала свидетелка на скандала и последващото убийство.   

„Загубих си детето и да идвам тук постоянно - да отлагат делата,  да гледам убиеца й и ножа, с който я е убил… всичко това е страшно. Не мога да издържам повече”, заяви след заседанието Ангелина - майка на Милена.

Какво каза още почернената майка, вижте във ВИДЕОТО:

Час преди началото на съдебното заседание най-близките на Милена разпънаха транспаранти пред сградата на пловдивският съд. За пореден път те направиха мълчалив протест, на който отново настояха за справедлива присъда, а именно доживотен затвор. Хората са категорични, че преди всяко ще застават пред съдебна палата и ще настояват максимална присъда.