Поставят шест нови пешеходни пътеки на улицата, превърнала се в скоростна отсечка в Кършияка. Това съобщи за TrafficNews кметът на район „Северен” Стоян Алексиев. Възстановяването на хоризонталната пътна маркировка се случва след многобройни сигнали отправени от граждани както до медията ни, така и до кметството на район „Северен”.

Припомняме, че липсата на пешеходни пътеки в района на ул. „Оборище” в Кършияка, тормозеше пловдивчаните, които живеят и преминават по тази улица всекидневно. Живущите в района коментираха пред медията ни, че участъкът буквално се е превърнал в скоростна отсечка и най-редовно водачите се изсилват с висока скорост, като добавят че е въпрос на време да се случи сериозен инцидент. Разказаха още, че е истински късмет някой да благоволи да спре и да ти направи път, за да може да се пресече, отново поради липсата на пешеходни пътеки. 

По този повод преди няколко седмици се свързахме с кмета на район „Северен” Стоян Алексиев, който заяви, че е запознат с проблема в района и добави, че наистина има сериозна нужда от поставяне на знаци, повдигнати пешеходни пътеки или легнали полицаи. Тогава Алексиев заяви, че е говорил много пъти по този повод със зам.-кмета по „Транспорт” Тодор Чонов и многократно е предлагал поставянето на пешеходни пътеки в много места в района.

Днес стана ясно, че някои от тях съвсем скоро ще бъдат положени. Вече има изготвена схема и пешеходните пътеки в района ще бъдат маркирани в съответствие с Генералния план за организация на движението в град Пловдив, действащ към момента, гарантира директорът на ОП "Организация и контрол на транспорта" Георги Стоилов.

Стоян Алексиев заяви, че три броя пешеходни пътеки ще бъдат поставени на кръстовището на ул. „Оборище” с ул. „Ильо Войвода”, а още три ще бъдат разположени и на ул. „Оборище” с ул. „Средец”. Тепърва ще се уточни дали има възможност пешеходните пътеки могат да бъдат повдигнати.

Улица в Кършияка се превърна в скоростна отсечка, липсват знаци и пешеходни пътекиВ много части на район "Северен" липсва хоризонтална маркировка