Със запалима течност са били залети колите на служителите на пловдивския затвор,които изгоряха преди дни в Кючука, научи TrafficNews. Двата автомобила, паркирани един до друг, са били полети с веществото по предниците, а след това е драсната клечката.

Медията ни научи още, че за минути огънят е обхванал двете превозни средства.

Припомняме, че две коли бяха запалени на 29 декември  в квартал Кючук Париж. Инцидентът е настъпил около 5:00 часа тази нощ на улица „Стефан Стамболов”. По първоначални данни, огънят нанесъл материални щети по Пежо и Фиат.

Двете коли са на мъж и жена, като дамата е служителка в затвора. Пловдивчанинът също е бил в системата, а сега работи в пловдивската прокуратура.

Отмъщение? Запалиха колите на двойка, работещи в пловдивския затворВсе още не е ясна причината, но според наши източници от затвора се касае за отмъщение

Според наши източници от затвора причината за палежа е свързан с работата на съпрузите зад решетките. Дамата – Ирина Тодорова е единствената отрядна в ТПО – то, научи медията ни.

Половинката й – Наско Шопа е бил старшина зад решетките, но в началото на лятото е напуснал и се е приместил в прокуратурата. Атанас Инков е работил преди това в Кремиковци. Прякорът му – Шопа е заради родното му място – Костенец, разказаха за TrafficNews наши източници.

Те добавиха, че мъжът и жената са кротки хора и не са се занимавали с незаконни дейности, свързани с внос на забранени вещи и вещества.  Каква обаче би била причината за палежа остава неизяснена.

Все още се работи по различни версии. Образувано е досъдебно производство под наблюдението на прокуратурата.