Дрогираният водач, който предизвика верижна катастрофа с 6 коли в Пловдив, е същият, който преди три месеца разцепи наполовина лека кола в града, научи TrafficNews.bg

Васил Димитров е стоял зад волана на лек автомобил БМВ в понеделник вечерта, когато с висока скорост блъснал шест коли в района на кръговото кръстовище до хотел SPS. 

Водачът първо ударил турски камион и кола в района на Изчислителния център, след това минал на червено и помел други пет автомобила.

Шофьорът, причинил мелето с 6 коли в Пловдив, бил дрогиран СНИМКИДвама са пострадали

Полицията е открила в кръвта му следи от наркотици и той е бил арестуван. При инцидента са пострадали жена на 35 и мъж на 71 години.

"За мен това е безумие да се допуска такова нещо. Дори да е бил под въздействие на лекарства, това не го оправдава", заяви пред TrafficNews.bg пострадалата жена.

Колата й е смачкана до неузнаваемост. Днес тя е постъпила в спешното отделение на УМБАЛ "СВ. Георги" с натъртвания и силни болки по тялото.

Виновникът за катастрофата е стар познайник на полицията. Той е каскадьорът, който разцепи буквално на половина автомобил на кръговото кръстовище на SPS на 5 ноември миналата година.

Тогава до инцидента се стигна, след страничен удар между лек автомобил БМВ и КИА. Първата кола излезе извън пътя и се удари в дърво.

 

Линейка откара участник от кошмарната катастрофа на SPS СНИМКИНа място има три полицейски патрула, района е отцепен с лента