По предварителен план Бетонният мост трябва да бъде съборен в средата на 2022 година, като би трябвало тогава и пробивът под Централна гара да бъде пуснат за движение. Оказва се обаче, че никой не може да даде гаранции, че това ще се случи. Това стана ясно по време на обсъждането на точката за споразумение между НКЖИ и Община Пловдив, което е нужно за да се издаде строително разрешение на обект.

Повече от час продължиха дебатите около съдбата на Бетонния мост и пробива под гарата в местния парламент. На сесията присъства и ръководителят на проекта инж. Иван Бакалски, който обясни, че проектът за реализацията трябва да бъде готов следващата седмица и той ще бъде представен на вниманието на пловдивчани.

По време на дебатите Георги Колев предложи да се запише допълнителна точка, която да задължи община Пловдив и НКЖИ да подпишат още едно допълнително споразумение за изграждане на нов Бетонен мост, което има ясно разчертани ангажименти от двете страни, както и количествено-стойностни сметки за ново съоръжение.

Кметът заяви, че община Пловдив ще направи всичко възможно да минимизира неудобството на пловдивчани по време на реконструкция, както и да се гарантира запазването на пътната връзка.

Скоро трябва да станат ясни ангажиментите на двете звена относно финансовите им ангажименти за строителство на нов Бетонен мост.

По предварителни разговори НКЖИ ще извърши дейностите по новия мост в техния сервитут, който е над ЖП линиите, а градската администрация ще реализира подходите към него.

Кметът заяви още, че Общината възнамерява да ремонтира и улица „Кукуш“, която да изнесе движението към надлез „Родопи“, за да може пловдивчани да имат по-лесен достъп между двата района.