Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов посети манастира "Св. Кирик" над Горни Воден. Той беше посрещнат от пловдивския митрополит Николай с него бяха и представители на "Младежки ГЕРБ".

"Тук сме, за да видят всички хора как се грижим за манастирите. Радвам се, че има толкова млади хора", заяви Борисов.

Митрополит Николай Пловдивски посрещна Борисов и му благодари за грижите, които правителството му и той лично полагаха за църквата. 

Той благослови Борисов и младежите и ги разведе из манастира като разказа историята му.

Има няколко теми, които нарушават всякакви норми и морал. Радев се възползва от безплатно отразяване в медиите, от всички репортажи по медиите, за които ние плащаме стотици хиляди левове. От къде на къде той вече за стотици хиляди левове ползва бонус? Това честна, равностойна кампания ли е? Като какъв този кандидат-президент вика правителството, той трябваше да направи едно нещо - да издаде указ и да освободи Кацаров. И вие го отразявате. На живо", заяви Борисов при посещението на манастира. 

"Днес какво направиха - имунизират населението с ваксини с изтекъл срок на годност – „Пфайзер“. Минал им е срокът на годност Това е престъпление, което се върши. И аз питам защо продадоха хубавите ваксини в гаранционен срок на Норвегия, други подариха, а сега лъжат хората и ги ваксинират с изтекли ваксини. "Пфайзер" били казали, че ваксините са валидни още три месеца. И като видяхме ние изтеклия срок на годност, Радев се изплаши и свика някакво събрание на министри. И за да го пуснете без пари на живо, казва, че за днес си е прекратил кампанията. А утре ще продължи ли?"

"Той като обясняваше на Шипка, че няма вирус, пак ние бяхме виновни. Ние всеки ден молим да се ваксинират хората от месеци, а за него все едно нямаше нищо", заяви Борисов.