Блокадата на моста на Панаира в Пловдив е вдигната. Това се е случило около 4 часа тази сутрин.

Акцията е минала без напрежение. Униформени са направили проверка на протестиращите. Установени са 6 лица, употребили алкохол. Минималното количество е 0,97 промила, а максималното 2,38. Другите четирима души са показали количество на алкохола 1,28, 1,49, 1,95, 2,09 промила. Според протестиращите те са били внедрени провокатори.

На моста са били останали около 30 души. Те сами са събрали палатките, които разпънаха снощи. Три от тях са преместени край моста на Международния панаир.

Няма задържани при акцията. В момента движението е възстановено. 

Припомняме ви, че протестът снощи затвори ключовия мост в Пловдив. За първи път традиционното за всеки четвъртък шествие, нямаше разрешително за провеждане. 

От Община Пловдив не са издали разрешително за протестно шествие на организаторите, тъй като то е закъсняло. Искането е входирано едва ден по-рано, а според Закона за събранията, митингите и манифестациите, се изисква това да се случи  72 часа преди шествието. Въпреки това, протестиращите се събраха на площад Съединение, направиха шествие по Главната улица и до Централна поща бяха спрени от кордон полицаи.

На Централна поща полицейски кордон спря шествието. Сред униформените бе и директорът на полицията ст. Комисар Йордан Рогачев. Група от протестиращи обаче  заобиколи кордона и внезапно излезе на пътното платно. За да избегне напрежение, полицията пусна и другата част от тълпата. Така хората минаха през тунела и блокираха централния Цар Борис Трети обединител. По-късно разпънаха палатков лагер на Панаирния мост. Сред протестиращите имаше и около 30 души от София.

Към този час движението в района се извършва нормално.