60-годишен пловдивчанин е бил зад волана на колата, блъснала се в друг автомобил снощи. Припомняме, че мъжът се е опитал да избяга, но наблюдателен гражданин го е догонил.

"Шофьор бе задържан след опит да напусне катастрофа, която предизвикал снощи в Пловдив. Около 20.40 ч. екип на сектор Пътна полиция реагирал на съобщение от очевидец на пътно произшествие с материални щети на кръстовището между бул. Васил Априлов и бул. България, където лека кола Фолксваген блъснал друго МПС и продължил по пътя си", посочиха от МВР -Пловдив. 

Благодарение на точните данни от подателя на сигнала, въпросната кола била засечена на бул. "Марица", край УХТ. Водачът продължавал да шофира с отворени еърбеци. 

 Тестът с дрегер отчел близо 2.4 промила алкохол в издишания от мъжа въздух. Взета му е кръвна проба за химически анализ. Извършителят е задържан за 24 часа във Второ РУ. Образувано е бързо полицейско производство.

Екшън и граждански арест в Пловдив: Младеж преследва катастрофирал, който шофира на отворени еърбециБил с 2,39 промила алкохол в кръвта

Снимка: БТВ