Третото издание на Фестивала на старожелезарския бабек и шарената сол ще се проведе на 7 и 8 септември в село Старо Железаре, община Хисаря. Откриването му е в 16,00 часа на 7 септември и продължава от 10.00 часа на другия ден.

В събота компетентно жури ще опита и определи кой от направените по традиционна рецепта от Старо Железаре месен специалитет е най-добър и ще връчи три награди. В неделя е ред да се избере най-вкусната шарена сол, която е по специфична за региона рецепта, както и да се опитат множество изделия, направени с подправката.

На 7 септември освен незабравимо събитие с вкусна местна храна гостите ще могат да посетят Дома на традициите, да се потопят в уникалната атмосфера в селото и да се насладят на изпълненията на самодейните състави от община Хисаря. Забавлението за малки и големи продължава и в късните часове на съботния ден с изпълненията на Дарина Славчева и Оркестър “Млади тракийци” с ръководител Божидар Стрехин.

Организаторите от община Хисаря, кметство Старо Железаре и НЧ “Тодор Драганов Пашкулов-1928г.” обещават на своите гости, че ще станат част от събитие, което ще остави трайни спомени, предлагайки им уникалната възможност да се насладят на традиционната местна храна и култура.