Млад карловец изхвърли старата си дограма през балкона. Абсурдната ситуация се е разиграла вчера на ул. „Парчевич” 39 А в града. Ужасени съседи разказаха пред TrafficNews, че 32-годишният Лало започнал да мята парчета дърво и инструменти в зелените площи пред блока. Части от дограмата паднали и на една от по-долните тераси, където живее семейство с две малки деца. Терасата е разбита, като по чудо няма пострадали.

„Това е истински кошмар. Не се случва за първи път. Този съседски тормоз продължава от 2017 г., вече не знаем към кого да се обърнем за помощ”, алармираха съседите.

Оказва се, че точно преди година мъжът изхвърлял посуда от терасата на апартамента си, а когато му направили забележка, че може да удари минаващите отдолу или да строши някоя от спрените наблизо коли, се развилнял съвсем. Псувал и обиждал и успял да метне през балкона и цял диван, преди да бъде озаптен от изпратените на мястото полицаи.   

Хората от блока разказват, че ги тормози и със силна музика нощем. Многократно се е случвало да тропа по стените и да звъни по вратите на комшиите си след полунощ. Тъй като живее сам, няма кой да го озапти.

„Вероятно има здравословни проблеми или злоупотребява с алкохола, тъй като на моменти е напълно неадекватен”, разказват съседите. Те многократно са подавали жалби в полицията. Налагало се е да звънят и на брата на Лало, за да дойде да го усмири. Последния път той дори разбил вратата на жилището, тъй като 32-годишният мъж не искал да отвори.    

„Не се издържа вече. Как да станем сутрин и да отидем на работа, след като цяла нощ не сме спали от силната музика”, питат хората.   

По информация на МВР Лало е стар познайник на органите на реда. Спрямо него са били подавани множество жалби и сигнали. През последните две години служители на районното в Карлово са реагирали на десетки повиквания от страна на съседи за неспазване на обществения ред и нощната тишина. При всяка жалба от хората, полицаите са прилагали всички действия, влизащи в правомощията им. 32-годишният мъж дори е бил съден по указа за борба срещу дребното хулиганство.