Историята с тормозеното кученце, чийто лай огласяше с дни квартал "Кършияка", върви към своя щастлив край. Малко след публикация на TrafficNews по-рано днес патрул на Трето РУ се е отзовал на сигнала, подаден от граждани и е посетил адреса на бул. "Васил Априлов" 148. На мястото са били и съседи на семейство Загорови, които са успели да разговарят с хората, които полагат грижи за животинката. 

Както вече съобщихме, читатели на медията ни сигнализираха, че малкото животинче кученце непрестанно стои затворено на балкона, а жалното му скимтене оглася целия квартал. От апартамента се чуват и викове, а съседи са видели как жената, обитаваща жилището, посяга на кучето. Те смятат, че семейство Загорови, което се грижи за него, не полага достатъчни грижи и дори тормози четириногото. 

Местните подали и сигнал в полицията, но патрулът, който дошъл на място, не успял да открие стопаните. По информация на пресцентъра на МВР, подателите не предоставили точна информация в кой апартамент се намира кучето, както и фамилията на семейството. По-рано днес съседите отново се свързали с полицията, а на мястото пристигнали полицейски екип и инспектори от ОДБХ – Пловдив.

"След като вчера е имало подаден недействителен сигнал с некоректно посочен адрес и стопани, днес вече е получен нов. Съвместен екип на полиция и ОБДХ е установил, че кучето се намира в отлично състояние и сигналите са злоумишлени", твърдят от полицията. От там ни изпратиха и снимков материал, от който се вижда, че животното е в добро състояние. 

Междувременно местните жители са успели да разговарят с момичето, което живее в жилището. То е обяснило, че кучето всъщност е на вуйчо му, който в момента се намира извън града. Предстои той да се прибире в петък, за да прибере няколкомесечната немска овчарка. Още тази вечер семейството ще я откара в къщата на свой роднина, разказаха местните след разговора си с момичето. 

"Разменихме контакти с момичето. Ако нейният вуйчо не иска или не може да се грижи за животното, имаме готовност да помогнем, за да се намерят нови стопани", разказа Албена, която е подала сигнала до полицията. По думите ѝ униформените са разговаряли и със съседи на семейството. Загорови пък обяснили, че нямат голям опит с животните, а кучето правело много бели в апартамента им. Припомняме, че семейството даде подобно обяснение и пред наш репортер, който посети адреса по-рано днес. 

 

"Никога преди не сме гледали кучета. Жената и дъщеря ми са много изморени. Тази нощ не са спали. Знаете как е с малко животно - изяде балатума, чехли, всичко, което намери", разказа мъжът. "Дъщеря ми учи за изпити. И на тях не им е лесно", допълни мъжът.

Пловдивчани скочиха в защита на изтормозено кученце в апартамент, полицията не може да намери жилищетоЖивотното денонощно вие, затворено на тераса, крясъци огласят района

Той дори покани репортера ни в дома си, за да се уверим, че кучето е в добро състояние. На прага обаче бяхме посрещнати от съпругата му, която бе категорична, че "никой няма да влезе в дома ѝ" и заяви, че ще подаде жалба в полицията. 

Репортерите ни изказват благодарност към всички свои читатели за заявената гражданска позиция. Екипът на TrafficNews ще продължи да следи темата и е готов да съдейства за разрешаването на казуса.