42- годишният Илиян Стоичков, обвинен в убийството на доцент Стефан Нейков, бе доведен с белезници в съда преди минути.  Още преди да изтече 72-часоватата му мярка за неотклонение, Окръжна прокуратура е внесла искане за постоянно задържане под стража. Делото ще започне след половин час, тъй като адвокатът на Стоичков поиска да се запознае с материалите. Съпругата му не се появи в съдебната зала. 

Стоичков и 32-годишната му съпруга Иванка са в основата на жестокото престъпление. Илия е шофьор на камион. Родом е от пловдивското село, където живее заедно с родителите си, съпругата си Иванка и малкия им син. Според съседи през повечето време  отсъства от вкъщи, тъй като поема курсове зад граница.

Мотивът за убийството е ревност, тъй като съпругът разбрал за връзка на съпругата си с пенсионирания преподавател.   Тя се записала да учи в Аграрния университет още през 2005 година, но по различни причини многократно прекъсвала и не успявала да завърши висшето си образование. 

Нейков обещал да й помогне да се дипломира, но в замяна на това поискал някои услуги. Според обвинението доцентът е поискал и пари, за да помогне. 

До къде точно са стигнали отношенията между двамата е обект на разследването, което в момента продължава. 

Съпругът на "вечната" студентка обаче разбрал за случилото се и побеснял. С помощта на жена си, той най-вероятно е решил да заложи капан на преподавателя и да му даде урок. Тя го поканила на среща извън града, близо до Спортната зала до Оризари. Той отишъл, но минути след това на мястото пристигнал и съпругът, въоръжен с бухалка. Нахвърлил се върху него и буквално го смлял от бой. След това го натоварили на колата и го откарали до Военна болница, където бил паркиран автомобилът на Нейков - "Фолксваген".

Иванка е признала всичко в полицията. След като половинката й отнел живота на преподавателя, тя отнесла оръжието и го захвърлила на брега на река Марица. В унисон с подробния разказ за убийството, униформените са открили бухалката точно на посоченото от нея място.

 

Очаквайте подробности!