Спипаха денонощен магазин в Пловдив да работи дълго време без разрешително. Управителите на обекта, на чийто вход е монтирана голяма табела „24 часа“, не били подали искане до Общината за удължено работно време. Магазин „Кореком Premium“, който се намира на партера на жилищна сграда на бул. „6-и Септември“, функционира с денонощен режим на обслужване вече три години. През септември 2023г. обаче била извършена спонтанна проверка от служителите на Община Пловдив.

Инспектор от Пловдивския общински инспекторат посетил обекта в 00:10 часа на 1 септември и установил, че персоналът обслужва клиенти, зарежда стока и почиства магазина.

В хода на проверката дружеството „МД 13“ ЕООД, управляващо обекта, така и не представило надлежна документация, която да докаже, че имат право да работят в малките часове на денонощието.

След направена справка в стопанки отдел към район „Централен“ било потвърдено, че фирмата не притежава разрешение за удължено работно време и извършва търговска дейност неправомерно.

Инспекторът написал на фирмата акт, на база който заместник-кметът по обществен ред и сигурност издал наказателно постановление. Управителят на „МД“ 13 Мартин Найденов бил санкциониран с 5000лв. глоба – минималната предвидена в Наредбата на община Пловдив за юридически лица при подобни нарушения.

Найденов атакувал пред Административен съд санкцията. Посочил, че наложената му глоба е без правно основание и в прекомерен размер, заради което поискал нейната отмяна.

Магистратите, разгледали казуса, обаче потвърдили акт на Община Пловдив, с което ги наказват за работа извън позволения часови диапазон. Освен глобата от 5000лв.. фирмата на „Кореком Premium“ ще трябва да заплати на община за разноските, направени по делото.