Летище Пловдив си има нов изпълнителен директор в лицето на пенсионирания военен Лъчезар Миленчев, научи TrafficNews.bg. Назначението е изключително странно, тъй като новият директор няма никакъв опит на ръководна позиция. Освен военната му служба, в трудовото си досие той има два престоя на летищата в Пловдив и София.

До 2018 година Миленчев работи на един но терминалите на летище София, след което бива освободен от поста си. Веднага след това тогавашният директор на летище Пловдив Христо Щерионов го взима на работа, като служител безопасност на полетите. Там той изкарва седем месеца и освобождава поста си, тъй като е бил по заместване.

Назначението на Миленчев е именно по линия на Христо Щерионов, който в момента е директор на гражданската авиация. На конкурса за членове на борда именно Миленчев и бившият кмет на община Родопи събраха най-много гласове. Третият член на борда на директорите, който и досега бе изпълнителен директор – Спас Шуманов, ще остане в борда до избор на независим член на ръководния орган на пловдивския аеропорт.