С електроспестяващи LED лампи е подменено  осветлението по бул. "Копривщица" от бул. "Христо Ботев" до бул. "Шести септември". Предстои да бъде довършен последния етап от булеварда до бул. "Марица- юг", уточни кметът на "Централен". Разходите за електроенергия там трябва да паднат с около 30% показват разчети на Община Пловдив. 

Проектът е финансиранот община Пловдив, а е реализиран с помощта на ОП Организация и контрол на движението, с помощта на зам. кмета Тодор Чонов. 

Целта на проекта е да се подобри енергийната ефективност и да се намалят разходите за електроенергия.

Над 1900 осветителни тела предстои да бъдат подменени в Пловдив по проект, финансиран от Норвежкия фонд.  Някои табла и кабели ще бъдат подменени от Община Пловдив. 

Карето, което ще светне с LED лампи в „Централен“, е заключено между булевардите „Марица-Юг“, „Руски“, „Христо Ботев“ и „Копривщица“. Основно новите осветителни тела ще бъдат поставени във вътрешно квартални улици.

„Надяваме се, че с помощта на тази програма междублоковите пространства ще светнат, така както трябва, и ще постигнем енергийна ефективност“, посочи районният кмет Георги Стаменов.