Скривалище с три изхода на няколко километра от Костенец са открили полицаите, които девети ден издирват заподозрения за две убийства Стоян Зайков-Чане, научи TrafficNews. Вътре е имало дрехи и храна, но засега не е ясно кога за последно укритието е било използвано.

Това е втора находка за участниците в разследването в рамките на деня, защото сутринта беше открита и ловна пушка, която е със същия калибър като оръжието, с което на 14 май беше застрелян Валентин Петров, съсед и братовчед на Стоян. По последна информация убийството е станало между 19 и 21 ч., когато около къщата е имало доста хора.  

От екипа на МВР, който е базиран в Костенец, засега не са сигурни, че скривалището е направено и ползвано от Чане, защото много местни бракониери имали навика да правят подобни укрития. Те са ползвани като т. нар. чакало, откъдето ловците дебнат и отстрелват дивеча. 

Намерената ловна пушка пък била разглобена и прибрана в кутия, заедно с много патрони. Според криминалистите това означава, че собственикът й, който най-вероятно е Зайков, е имал готовност да я ползва отново.

Едно от оръжията на Зайков открито на около 6 км от дома муТова потвърждава, че убиецът се укрива в района на Костенец

Първа следа от Зайков! Намериха пушката от второто убийство в КостенецСигурни сме, че е в района, но той може да се крие дълго и без помагачи, заяви главният секретар на МВР