Издирваният за двойно убийство Стоян Зайков-Чане от Костенец е бил подгонен и ухапан от домашно куче, но е успял да избяга, научи TrafficNews.  Екшънът се е разиграл край село Горна Василица в събота. Местен младеж, който работел в София, решил да разходи кучето си привечер.
 
Изведнъж пред него се появил мъж, който отговарял на описанието на Зайков. Според разказа на младежа пред негови приятели той се опитал да подгони бившия затворник, а кучето също хукнало след него. Песът успял да настигне беглеца и дори да го захапе, но мъжът успял да се отскубне и да изчезне в близката гора. До момента от полицията нито отричат, нито потвърждават тази информация.
 
Както TrafficNews вече съобщи, че следите на Зайков са били надушени от полицейско куче в една вила край Долна Баня, където имало следи от взлом. Според собствениците на имота някой се е къпал в банята и е взел хранителни продукти и три одеяла.
Екипът ни откри и засне вилата,  която вероятно бившият затворник е влязъл. 
 
 
В още няколко вили също са забелязани следи от чуждо присъствие, като в повечето е влизано през прозорците. Една пък е отворена с ключ, който бил скрит в пристройка. Полицията подозира, че бившият затворник Чане, издирван вече 19 дни за убийствата на бившата му приятелка Милена Шишкова и неговия съсед и братовчед Валентин Петров, е знаел къде стои ключът.
 
Вечерта в понеделник жена от Костенец също е подала сигнал, че е забелязала подозрителен мъж, който според нея е бил издирваният Зайков.
"Явно той продължава да се крие някъде в района на Костенец, който познава много добре", коментират участници в разследването. 
 
"Излизат все повече следи от Стоян, дано скоро най-после го хванат", надяват се пък в града, където се опасяват Чане да не извърши ново убийство.