Тарторът на банда за телефонни измами Димитър Димитров- Стържито, за чието задържане TrafficNews.bg съобщи,  е обвинен за четири измами. Те са извършени на територията на Стара Загора за периода от 17 декември миналата година до 28 февруари. Жертвите са ужилени общо с 25 000 лева.  

Димитров е заловен в Русе до магазинче, докато взима парите от „мулетата”. Те са баща и син от монтанското село Росово,  на 48 и 25 години. Двамата са превозвали в "Мазда" 9970 лева и златни накити, взети чрез имама от хора във Врачанска и Монтанска области. 

Според разработената от Стържито схема, синът му Георги с още двама съучастници звънят от Румъния и провеждат разговорите с жертвите.  Арестуваният тартор координирал мулетата и прибирал парите от тях. Стържито е в ареста за 72 часа, а утре съдът ще гледа мярката му за неотклонение.

От МВР потвърдиха за трима задържани след специализираната полицейска операция за пресичане, разкриване и документиране на извършвани на територията на страната телефонни измами , проведена на 19 март. В акцията са участвали криминалисти от Стара Загора и  Русе, координирани от ГДНП и под наблюдението на прокуратурата.

Синът Георги   Снимка Фейсбук

Тартор на ало мафията хванат в крачка, закопчаха го с пачките СНИМКИМитко Стържито арестуван в Русе, синът му върти бизнеса от Румъния