Ден след старта на “7/8 ТВ”  на Слави Трифонов, от екипа му внесоха в Софийския градски съд и документите за регистрирането на неговата партия "Няма такава държава".  С важната мисия беше натоварен сценаристът Тошко Йорданов, който обслужва и Фейсбука на Дългия и минава за един от най-доверените му хора. 

Снимка: Би Ти Ви

Според законовите изисквания освен учредителна декларация, протокол от учредителното събрание, устав на партията, за регистрацията е нужен и списък с подписите и данните на поне 2500 членове.

Снимка:Труд

От екипа на Трифонов се похвалиха, че са събрали над 3 700 подписа. На влизане Йорданов отказа да каже в кой политически спектър ще се позиционира  новата партия, както и дали ще се коалират с Мая Манолова, която беше първият гост в предаването на сценариста. Тошко заяви, че все още е рано за подобни въпроси, поканата към бившия омбудсман била заради второто й място на вота за кмет на София. Не поканили победителя Йорданка Фандъкова, защото тя вече се е изявила по редица медии. 

Очаква се съдът да се произнесе по регистрацията на партията, като според мнозина мастити юристи като бившия служебен премиер Огнян Герджиков името "Няма такава държава" е сериозно основание Слави да получи отказ, докато не прекръсти формацията си.

Снощи във „Вечерното шоу на Слави Трифонов“ бяха изтеглени на живо участниците в томболата, които печелят основните подаръци.  

Довечера 49-годишният мъж, който спечели лимузината Мерцедес, с която се превозвани звездните гости на шоуто, ще получи ключа от Слави в неговото предаване.