Бизнесменът Васил Божков, който от януари е в Дубай обвини държавата в произвол срещу бизнеса и близките му.  Въпреки че той иска да се прибере в България, той се страхува за живота си и близките му.

„Какво да правя като се прибера, щяха да ме арестуват и запушат устата? Физически нямаше да издържа. Това са хора без задръжки, хора без спирачки”, каза Божков. Той заяви, че хората, които го познават се страхуват да ги арестуват, да им вземат бизнесите, каквато схема вървяла срещу него.

Той поиска финансовият министър Владислав Горанов да си подаде оставката, тъй като ако не е знаел какво се случва в Комисията по хазарта или Законът за хазарта, е слаб министър. Ако е знаел – пак е трябвало да си подаде оставката, тъй като това е произвол.

„Държат близките ми като заложници, това е смешно – те са невини хора. Знаете ли как са наплашени, всички, които ме познават? Питайте Влади Горанов какво иска да замете, има ли нещо, което иска да скрие?”, каза Божков. По думите той не е имал достъп до Комисията по хазарта, като самият Горанов го е запознал с тях.  Божков обвини и Борисов, че той стои зад цялата атака срещу него.

Бизнесменът отрече да има връзка с певицата ЛиЛана и тя да е негово подставено лице.

„Имах достатъчни пари, че да ме интересуват еврофондове. Милион, два, три – мислите ми че интересуват такива пари?”, каза Божков. На въпрос с какви пари разполага, той отговори, че няма никакви средства, а се издържа от негови приятели.

„Имам богати приятели - дават ми милион, 2, 5… Не ми помагат нито руски граждани, нито хора от управлението на ОАЕ”, каза още Божков.

Той каза, че в момента българската държава разрушава световното културно наследство, като вече е подал иск в Съда в Лондон за щетите, нанесени срещу колекцията му.

Божков: Бях в затвора в Дубай – не съществувах за света, искам да се върна в БългарияЖивея в апартамент, нямам охрана – не ми трябва в правова държава, каза Черепа