Капсулата "Дракон" се скачи успешно с Международната космическа станция. Това се случи повече от 19 часа, след като совалката бе успешно изстреляна. На борда са двамата астронавти Дъг Хърли и Боб Бенкен.

Заходът към МКС започна около два часа преди скачването. Екипажът на капсулата тества системата за ръчно управление на 220 метра от свързващото съоръжение на станцията.

Припомняме, че ракетата бе изстреляна снощи от космодрума във Флорида. Това бе втори опит, след като в сряда тя не можа да излети заради тропическа буря. В крайна сметка времето се смили и двамата астронавти се отправиха към звездите със скорост 27 000 километра в час, преди капсулата успешно да се отдели.

НАСА и компанията на Мъск изпращат двамата американски астронавти на мисия до Международната космическа станция след близо 10-годишна пауза на пилотираните полети. За първи път американската агенция за космически изследвания използва частна компания, за да транспортира екипаж в орбита. SpaceX е частен проект с участието на НАСА, която чрез него планира не само да извежда американски космонавти до Международната космическа станция, но и да изпрати отново хора на Луната към 2024 г.