Карлово вече се готви да избере първата Царица на розата за новото десетилетие. Общината даде старт за записване в конкурса, в който могат да се включат всички девойки на възраст между 16 и 20 години. Една от красавиците ще бъде коронясана по време на ежегодния Празник на розата в края на месец май. 

Припомняме, че миналата година титлата грабна 16-годишната Яна Цветкова. Това се случи след официалния старт на розобера. Яна поведе традиционното шествие по централните улици на подбалканския град пред очите на туристи от 15 държави. 

В момента красивата карловка е единадесетокласничка в СУ „Васил Левски“. Тя е участничка във Фалклорен ансамбъл „Розова долина“. Яна е отдадена на образованието си, като изучава активно немски език и се занимава с извънкласни дейности. 

За новата Царица и трите и подгласнички са предвидени парични награди. Освен това, тя ще има възможността да стане част от важните прояви на общината като лице на младостта и красотата на Розовата долина. За да участват в надпреварата, момичетата трябва да изпратят автобиография, фотография и телефон за връзка на caricanarozata@abv.bg. Крайният срок за записване е 29 март 2020 г.