Трудовата ангажираност от днес не се зачита за причина да се влезе или излезе от Пловдив. Причината за това е, че четирите дни от днес 17 април до понеделник 20 април включително, са почивни. 

Влизането и излизането от града под тепетата ще става само на база неотложна необходимост. Още веднъж припомняме, какви включват обстоятелствата, които позволяват пътуване: 

През контролно-пропускателните пунктове се пропуска преминаването на лица само в случай на неотложност на пътуването, наложено от:

  • здравословни причини на пътуващия или на негови близки;
  • завръщане на настоящ или постоянен адрес, или на адрес, на който пътуващият временно пребивава, когато е различен от неговия постоянен или настоящ адрес;
  • необходимост от полагане на грижи за роднини или близки, когато населеното място, в което живеят те, е различно от това на постоянния или настоящ адрес на пътуващия;
  • необходимост от снабдяване за себе си или лица, за които пътуващият полага грижа, със стоки от първа необходимост, когато в населеното място по техния постоянен или настоящ адрес няма търговски обекти или аптеки, от които да се снабдят с тези стоки.