Пловдивски ученици дадоха добрия пример и помогнаха на свой съученик. Децата са само трети клас, а вече за втора поредна година се включват в благотворителна кампания.  В началото на учебната година учениците се отказаха от букетите за своите учители, а събраната сума дариха на тяхно другарче, болно от рядко заболяване. Децата учат в  СУ „Димитър Матевски”, а кампанията е под мото „Доброто е магия, която кара някого да се усмихне”. Освен малчуганите в благородната инициатива се включват и родителите и учителите.

„Единственото нещо, което може да възпитава човека, това е доброто. Затова и добрата постъпка не трябва да я търсим като скъпоценен камък, а да насърчаваме. Няма нищо по-красиво от стремежа винаги, навсякъде и във всичко да бъдеш добър човек”, коментират организаторите пред TrafficNews.bg.

Парите, които са събрали отиват при техен съученик – Тодор Сиваков, който също е в трети клас в училището и е болен от муковисцидоза.  Рядка болест, от която в България има само 200 болни.

„Удовлетворението за неговите съученици и учители е светлината в очите на детето и усмивката на устните му”, добавят организаторите

Те плануват и за в бъдеще инициативата ще продължи и под друга форма и към нея ще се включат и други класове от училището.