Бебе бе изоставено на паркинг между две коли в Пловдив. Момченцето е открито на улица „Д-р Никола Ковачев” до Централна гара от случайни минувачи, които веднага са подали сигнал до спешния телефон 112.

Според информацията до детето е имало шише с мляко.

На място веднага са изпратени полицейски патрул от Второ районно и екип на Спешна помощ. Лекарите установили добро общо състояние на момченцето, което е на видима възраст 5-6 месеца. То е настанено в Клиника по педиатрия  при УМБАЛ “Св. Георги”. Уведомени са представители на отдела “Закрила на детето”.

Полицейските служители са извършили оглед на мястото, разпитани са свидетели.

Под ръководството на Районна прокуратура – Пловдив продължават действията за установяване на самоличността на бебето и издирване на неговите родители или близки. Момченцето е с ръст 68 см, тъмна коса и кафяви очи. Облечено е в син гащеризон от полар.

На тел. 032/932-002 в дежурната част на Второ РУ – Пловдив се приемат сигнали от хората, които могат да съдействат на полицията по случая.

През 2015 година, майка изостави 9-месечното си бебе в центъра на Пловдив. Обитатели на жилищна сграда на булевард „Васил Априлов” в Пловдив се обадили в полицията привечер, когато намират детето. Униформените пристигат на място и откарват детето в болнично заведение. След щателен преглед от педиатър то бе поето от социалните служби.

За по-малко от 24 часа родителите на детето бяха установени и задържани.

Решено: Отнемат 9-месечната Владислава от майка й, настаняват я в приемно семейство! ВИДЕОМомиченцето беше изоставено в двора на кооперация снощи

Изоставената в Пловдив Владислава вече е при баба си! Майката има нова връзкаЗа 9 месеца Лилия е ходила да вижда дъщеричката си 3 пъти, през това време тя проходи в приемно семейство

Вижте подробности за случая във видеото: