За грозна сцена от пловдивската обществено-транспортна действителност сигнализира читател на TrafficNews. Става дума за нелицеприятна саморазправа, инициирана от шофьор на автобус, движещ се по линия 15. Мъжът вдигнал скандал на възрастен мъж, след като гражданинът му махнал, защото не спрял на спирка по бул. "Васил Априлов". Шофьорът набил спирачки в средата на булеварда, блокирайки движението и започнал ожесточена кавга с човека. 

Според разказа на нашия читател мъжът стоял на спирка и чакал автобуса, който буквално го подминал. Той му размахал ръце и продължил по пътя си, защото се отказал да чака рейсове, които не спират на законоустановените спирки. В този момент докато господинът настигнал автобуса, шофьорът спрял, блокирайки движението и започнал разпрата, която според очевидци можела да прерасне и в бой. 

Очеивдно шофьорът е инициирал кавга, под предлог , че не е било възможно да спре, защото бурно крещи на гражданина "Яла карай бе, нали си отворен".

Инцидентът е станал на 15 ноември около 15:05 часа. Ето какво разказа очевидецът: 

"Въпросният господин спря рейса, слезе от него, блокирайки целия трафик по един от най-натоварените пловдивски булеварди - "Васил Априлов", и крещеше по един възрастен човек, защото въпросният му се беше размахал с ръце, че не спря на спирката, на която е чакал, въпреки че рейсът е бил в лентата за спирката и нямаше да му коства кой знае колко време да отвори вратата. Възрастният господин дори се беше отказал да чака повече рейс и беше продължил пеша, а "човечният" шофьор най-вероятно щеше и да му налети на бой, ако хората, които бяхме при гумаджията, не бяхме тръгнали към тях, за да се притечем на помощ, ако изнаглее чак толкова, че да посегне", разказва за TrafficNews мъжът. 

В заснетия от него видеоклип се виждат регистрационният номер на автобуса и лицето на шофьора, а очевидецът счита, че отговорните институции трябва да вземат отношение по повод такава нелепа ситуация

"Ако органите на реда установят, че има нещо незаконно в цялата ситуация, мога да съдействам във Второ РПУ, както и разполагам с име и телефон на другия господин, който се оказа лекар", посочи той. 

В случай, че органите на реда, Община Пловдив или работодателяъ на въпросния шофьор наистина проявят интерес, TrafficNews е готов да предостави контактите на очевидеца. 

Ето и кадри от саморазправата: