След тежките обвинения в блудство с деца към британския пастор Даниел Хъл, днес от евангелските църкви в България се разграничиха от него, съобщи Би Ти Ви. В официална позиция на Управителния съвет се казва, че Хъл не е служител на никое регистрирано вероизповедание в състава на Обединените евангелски църкви.

„Не ни е известно кой, в какво качество го е ръкоположил за духовен работник или го е упълномощил да провежда служби в района на град Сливен”, пише в позицията им. От Обединените евангелски църкви подчертават, че намират за абсолютно недопустимо каквото и да е посегателство срещу детската личност. Осъждат педофилията и я заклеймяват като тежко престъпление.

„Намираме за абсолютно недопустимо каквото и да е посегателство срещу детската личност. Осъждаме педофилията и я заклеймяваме като тежко престъпление ,намерило място в закона именно поради морала,който християнските ценности са вдъхновили в обществото ни”, пишат още евангелистите.

Прокуратурата в Сливен обвини Даниел Хъл в блудство с четири непълнолетни момчета, на които пасторът плащал, за да мълчат. От две години той живее в квартал „Надежда” в Сливен и проповядва в създадения от него Молитвен дом. Хъл е известен в квартала като богат човек, помагал финансово на всички. Пред хората той обяснявал, че средствата са от дарения на църквата за дейността му.

Повдигнаха обинение на пастора педофил, роми се вдигнаха на протестСъдът ще реши днес дали Даниел Хъл да остане в ареста

В ромската махала в Сливен знаели за миналото на пастора педофил, нямат противСпоред тях Даниел Хъл се е променил, след като станал евангелист