Градът под тепетата винаги е бил привлекателен за мигранти от други градове, а в последните години и за чужденци. В съответствие с нарастващото търсене, платформите за продажба и наем изобилстват от много и разнообразни предложения. Статистика от водещ сайт, занимаващ се с недвижимо имущество показва, че най-търсените апартаменти са от 40 кв. м до 100 кв. м – студиа, двустайни и тристайни. Водещ фактор е съпоставката цена – изпълнение, като по-търсени са апартаментите, които са в сгради ново строителство, в затворени комплекси, а също така и обзаведените. 

Квартал Тракия е широко търсен поради отличната инфраструктура на квартала, големия брой хипермаркети, денонощни аптеки и магазини, заведения, както и множеството детски градини и паркове.  

Един от новите и атрактивни комплекси в квартала е TOMOV PLAZA. Намира се на възловото кръстовище на бул. "Освобождение" и "Асеновградско шосе". Комплексът ще разполага с огромна търговска зона на партера, където ще има супермаркет от веригата Билла, мебелен магазин, аптека, дрогерия, банка, Bar&Dinner на популярна верига, ресторант, сладкарница, детски център и занималня, фитнес със зала за танци и йога, салон за фризьорство, козметика и масажи, химическо чистене, паричен салон, офиси и  др.  Голямата търговска зона значително улеснява и прави по-приятно пребиваването на жителите. Това прави комплекса изключително привлекателен и един от най-търсените в квартала.

Поради високото търсене на апартаменти под наем, много хора се ориентират в инвестицията в жилище с цел отдаване под наем. Този тип жилища са добра инвестиция, когато доходността от депозити е доста ниска. Освен това един апартамент под наем носи прилични доходи, без да е нужно човек да е вещ във финансовите пазари, както е нужно при инвестицията в други финансови инструменти.

Чест въпрос е каква е гаранцията, че апартаментът ще е доходоносен дълго време - в момента лихвите по ипотечните кредити са добри, а доходите на работещите в Пловдив са над средните за страната. Това е причината и мнозина да вложат спестяванията си или да изтеглят кредит за второ жилище, което да дават под наем. То се самоизплаща чрез приходите от наема. 

 

При интерес за инвестиция в недвижимо имущество, се обадете на тел. 0879 04 04 04.