Бабата по бащина линия на изоставеното в столичния квартал "Люлин" бебе е подала документи да вземе детето, за да не се налага социалните служби да поемат грижата за него. Това заяви самата Розета Кьосева пред TrafficNews. По думите и тя има финансова възможност, за да осигури всичко необходимо на 6-месечното момченце. Жената работи като медицинска сестра в ИСУЛ, а финансово ще и помага и нейната дъщеря и сестра на бащата на детето, която работи като касиерка в голяма верига магазини.

„Много искам да взема детето. Аз го гледам от един месец. Ако синът ми и майката на детето го гледат, то ще умре при тях. Те нямат и с какво да го гледат”, обясни пред TrafficNews Кьосева.

Розета е изгонила сина си Михаил Кьосев и майката на бебето Галя Рангелова от дома си веднага, след като двамата са били освободени от ареста. Двамата изкараха 24 часа там след като зарязаха невръстната си рожба на площадката пред бащиния апартамент на Галя. За момента не е ясно къде се намират родителите на детето, тъй като те не разполагат със собствени средства, а семействата им не желаят да ги приютят.

Първоначално Галя и Михаил живеели в "Люлин 6" при бащата на 24-годишната жена. Преди повече от половин година обаче Рангелов ги изгонил от дома си, защото му омръзнало от постоянните скандали между двамата. След това двойката заживяла при майката на Михаил, но след случилото се и тя е категорична, че няма да ги допусне в дома си. Съседи на семействата разказват, че според тях родителите на бебето имат психически проблеми. За Михаил се знае, че е бил освидетелстван от ТЕЛК именно заради психично заболяване. Освен това той категорично отказвал да подхване някаква работа. Затова срещу дребни суми се съгласил да му прехвърлят 4 чужди фирми с огромни дългове. 

Майката Галя пък е правила два опита за самоубийствои също често има странно поведение, твърдят запознати със семейната сага. 

„Миналото лято заедно с нейния приятел замерваше децата отвън, които си играеха, с някакви пликове с вода. Отделно беше влюбена в някакво момче и беше изписала всички стени в блока с името му. Имаше проблеми с алкохола. Аз си спомням, че няколко пъти съм я засичала да пие и наистина не беше добре”, разказа съседка на Галя.

Според живеещите в блока на семейството на Михаил пък той бил спокоен и не правел проблеми, но като по-малък бил в помощно училище, защото имам проблеми с говора и мисловната дейност.

„Когато дойде тук с тази и започнаха проблеми. Всяка вечер скандали се чуваха и трошене. Жена му псува, тя е по-вулгарна. Като се върнаха от ареста и тя каза такива грозни неща, защото ние им направихме забележка за случилото се”, разказаха съседки на Михаил.

По информация на TrafficNews социалните действително ще дадат бебето на майката на мъжа, тъй като семейството на Галя не е предявило претенции към детето.

Какво разказаха съседите на Михаил и Галя, както и какво сподели бабата на бебето, вижте във видеото:

Зарязали бебето от "Люлин", защото плачело и дразнело свекърватаУговарят родителите Галя и Михаил да продължат да се грижат за детето с помощта на социалните работници