Остра сърдечно-съдова недостатъчност е причината за смъртта на 61-годишния Спас Радушев от Лъки. Това е записано в официалните документи в пловдивския психодиспансер, където мъжът е издъхнал миналия четвъртък.

Полицията и прокуратурата обаче проверяват дали действително е починал от сърце, тъй като има съмнения, че причината е боят, нанесен му от други болни в психодиспансера. Както съобщи Би Ти Ви, Радушев е нападнал медсестра от здравното заведение и около 10 пациенти са се нахвърлили върху него. На следващия ден след мелето Радушев е починал.

На сина му е направило впечатление, че окото му е било насинено, пише 24 часа. Въпреки това обаче не е поискал аутопсия.

"Управителят на Центъра за психично здраве д-р Мариана Господинова ми докладва за инцидента с медицинската сестра още същия ден. Разбрах, че е била ударена от Радушев в главата, бил й е разбит носът", коментира зам.-кметът на Пловдив Розалин Петков. Психодиспансерът е на подчинение на общината. Вицекметът призна, че не е бил уведомен за смъртта на Радушев. Той предположи, че не са го информирали, тъй като мъжът е починал от естествена смърт.

"В момента тече разследване. Няма какво да крием. Предоставили сме цялата информация на полицията и прокуратурата", заяви д-р Господинова.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg