Единадесет месеца лишаване от свобода условно с три години изпитателен срок, получи Димитър Мичков, който в сряда наръга лекар в Спешното на Пловдив. 51 годишният мъж беше признат за виновен за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди на медицински специалист.

Преди съда да вземе това решение, под ръководството на наблюдаващия прокурор Христо Георгиев са били извършени огледи, разпити на свидетели и на обвиняемия, както и изготвено заключение по медицинска експертна справка.

Димитър Мичков е осъден за това, че на 3 февруари 2016 г. с нож е наранил в областта на лявата ръка лекар от екипа на Центъра за спешна медицинска помощ в Пловдив и така му  причинил лека телесна повреда.

Както TNS.bg първи писа Мичков се е намирал в района на Централна гара. Той бил легнал на жп релсите, където пристигали влаковете. Граждани го видели и подали сигнал на органите на МВР и в Центъра за спешна медицинска помощ.

Пристигнали лекарски екипи и полицейски патрул. На място са установили, че лицето е в нетрезво състояние. Извършена е проба за алкохол с дрегер, който отчел над 2 промила алкохол в кръвта му.

Лекарите преценили, че Мичков трябва да бъде транспортиран до УМБАЛ „Св. Георги“, за да се провери здравословното му състояние. При извършване на прегледа от екипа на Спешна помощ, Мичков внезапно извадил нож и наранил преглеждащия го лекар. 

Медикът веднага е бил прегледан от свой колеги. Бил е с разрязан пръст, но колегите му го залепили. След това подава жалба във Второ районно управление, после се върнал на дежурство. 

Между подсъдимия и Районна прокуратура се сключи споразумение, което беше одобрено от съда. Споразумението влиза в сила веднага и не подлежи на обжалване

Oще за инцидента може да видите ТУК

А какво разказва наръганият лекар може да видите ТУК

TNS.bg