За опасни светофари на Мебелна къща ни сигнализираха наши читатели.  От седмица там светофара работил само 21.00 часа, а след това минавал в режим "жълта мигаща светлина",  което според живущите в района създава сериозни предпоставки за катастрофа.

„Движението дори в 21.00 часа е доста интензивно и може да стане тежка катастрофа.Още повече, че по това време на денонощието карат доста бързо. Там дори при работеща светофарна уредба, произшествията не са рядкост”, пишат наши читатели.

Репортер на TrafficNews.bg се свърза с директора на ОП „Организация и контрол на транспорта” Васил Павлов. След кратка негова проверка той потвърди, че светофарната уредба работила до 21.00 часа. Той обясни ,че там светофарите били подменени с  нови по Транспортния проект. Докато те не вземат Акт 16 фирмата, която ги изгражда отговаря и за тяхното стопанисване.  Въпреки това от общинското предприятие се разпоредиха светофарната уредба да работи до 23.00 часа, а също удължиха времетраенето на още няколко кръстовища.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg