Невероятно, но факт! Оказва се, че часовете, които мъжете прекарват във фитнеса, са безсмислени, защото всъщност жените си падат по мъже с коремче. 

Представителките на нежния пол са привлечени от господа с така наречената "таткова фигура", или поне това показват резултатите от допитване, проведено сред 2217 души. Анкетата разбива на пух и прах стереотипите, че жените харесват високи и мускулести мачовци, отчитайки, че 65 процента от участниците - с 8 процента повече в сравнение с миналата година, намират за по-секси естествено изглеждащите фигури.

Оказва се, че 51 процента от жените смятат мъжете с малко бирено коремче за по-привлекателни от тези с изваяни плочки на корема. Като 78% от тях признават, че са привлечени от мъже с "таткова фигура", защото те изглеждат като "хора, чувстващи се комфортно в тялото си, и навярно са уверени личности". 

Още по-добрата новина е, че самите господа започват да се чувстват по-сигурни във визията си, пише woman.bg. 79% от анкетираните мъже признават, че харесват тялото си такова, каквото е, дори и то да не се откроява с релеф. 

Но данните в защита на мъжкото коремче не свършват дотук. Неотдавна професор от "Йейл" също обяви, че жените са по-привлечени от мъже с корем. Причината - дамите на подсъзнателно ниво усещали, че господата с подобна физика са по-здрави и най-вероятно ще живеят по-дълго. Това било така, защото те са в пъти по-малко застрашени от сърдечен удар или рак на простатата, разкри ученият.